Karnabahar Mücver
![]() |
Malzemeler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ADIM 1
Karnabaharlarımızı iyice yıkayıp ayıklayıp tencereye alalım.
ADIM 2
Üzerine su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
ADIM 3
Haşlanan karnabaharı süzelim ve soğuması için süzgeçte bırakalım.
ADIM 4
Soğuyup tamamen süzülen karnabaharımızı derin bir kaba koyalım.
Üzerine un, kabartma tozu, kıyılmış maydanoz, kıyılmış taze soğan, peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyerek ezelim.
ADIM 6
Tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.
ADIM 7
Hamur haline gelen karışımdan 1 kaşık alalım.
ADIM 8
Başka bir kaşıkla düzeltelim ve dikkatlice yağa bırakalım.
ADIM 9
Kaşığın tersiyle hamuru bastırarak yayalım.
ADIM 10
Her iki yüzünü kızarttığımız mücverleri havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.
ADIM 11
Yoğurt ve yeşilliklerle servis edelim.
Afiyet olsun !