Karnabahar Mücver
Malzemeler
Karabiber - 1 tutam
Kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı
Tuz - 1 tutam
Yumurta - 2 adet
Maydanoz - 1 demet
Yeşil soğan - 1 adet
Un - 5 yemek kaşığı
Karnabahar - 1 adet
Beyaz peynir - 1 çay bardağı
|
ADIM 1
Karnabaharlarımızı iyice yıkayıp ayıklayıp tencereye alalım.
ADIM 2
Üzerine su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
ADIM 3
Haşlanan karnabaharı süzelim ve soğuması için süzgeçte bırakalım.
ADIM 4
Soğuyup tamamen süzülen karnabaharımızı derin bir kaba koyalım.
Üzerine un, kabartma tozu, kıyılmış maydanoz, kıyılmış taze soğan, peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyerek ezelim.
ADIM 6
Tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.
ADIM 7
Hamur haline gelen karışımdan 1 kaşık alalım.
ADIM 8
Başka bir kaşıkla düzeltelim ve dikkatlice yağa bırakalım.
ADIM 9
Kaşığın tersiyle hamuru bastırarak yayalım.
ADIM 10
Her iki yüzünü kızarttığımız mücverleri havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.
ADIM 11
Yoğurt ve yeşilliklerle servis edelim.
Afiyet olsun !