Ispanaklı Mantı
|
Malzemeler
Karabiber- 1 çay kaşığı
Un - 1 çorba kaşığı
Tuz - 1 çay kaşığı
Galeta Unu- 1 su bardağı
Beyaz Peynir - 4 yemek kaşığı
Ispanak - 375 gram
Süt - 6 su bardağı
Tereyağı - 1 su bardağı
Ekmek - 1 adet
|
ADIM 1
Ekmeği ufalayalım ve yarım fincan sütle ıslatalım.
ADIM 2
2 yemek kaşığı tereyağını eriterek unu karıştıralım.Kalan sütü ekleyerek 4-5 dakika koyulaşana kadar kaynatalım.
ADIM 3
Ekmeğin içindeki sıvıyı sıkalım, çiğ ıspanağı doğrayalım ve koyulaşan sosu ekmek ve ıspanakla karıştıralım.
ADIM 4
Tuz ve karabiber ekleyelim.
ADIM 5
Hamuru 5-10 dakika dinlendirelim.
ADIM 6
Büyük tencerede tuzlu suyu kaynatalım.
ADIM 7
Sıcak suya batırılmış bir kaşık kullanarak, birkaç tane hamuru kaynayan suya bırakalım.
ADIM 8
5-6 dakika haşlayalım ve piştikten sonra yapışmasını engellemek için bir kase soğuk suya koyalım.
ADIM 9
Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim. Hafif ateşte hamurları bu yağda karıştıralım.
ADIM 10
Kenara koyalım ve sıcak tutalım. Tüm mantı piştiğinde ekmek kırıntılarını kalan tereyağında kızartalım, rendelenmiş peyniri karıştıralım ve mantıyı da ekleyerek servis edelim.
Afiyet olsun!