Ispanaklı Mantı

 
 
    
           Malzemeler
           Karabiber- 1 çay kaşığı
           Un - 1 çorba kaşığı
           Tuz - 1 çay kaşığı
           Galeta Unu- 1 su bardağı
           Beyaz Peynir - 4 yemek kaşığı 
           Ispanak - 375 gram 
           Süt - 6 su bardağı
           Tereyağı - 1 su bardağı
           Ekmek - 1 adet
 
 


 

ADIM 1

Ekmeği ufalayalım ve yarım fincan sütle ıslatalım.

 

ADIM 2

2 yemek kaşığı tereyağını eriterek unu karıştıralım.Kalan sütü ekleyerek 4-5 dakika koyulaşana kadar kaynatalım.

 

ADIM 3

Ekmeğin içindeki sıvıyı sıkalım, çiğ ıspanağı doğrayalım ve koyulaşan sosu ekmek ve ıspanakla karıştıralım.

 

ADIM 4

Tuz ve karabiber ekleyelim.

 

ADIM 5

Hamuru 5-10 dakika dinlendirelim.

 

ADIM 6

Büyük tencerede tuzlu suyu kaynatalım.

 

ADIM 7

Sıcak suya batırılmış bir kaşık kullanarak, birkaç tane hamuru kaynayan suya bırakalım.

 

ADIM 8

5-6 dakika haşlayalım ve piştikten sonra yapışmasını engellemek için bir kase soğuk suya koyalım. 

 

ADIM 9

Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim. Hafif ateşte hamurları bu yağda karıştıralım.

 

ADIM 10

Kenara koyalım ve sıcak tutalım. Tüm mantı piştiğinde ekmek kırıntılarını kalan tereyağında kızartalım, rendelenmiş peyniri karıştıralım ve mantıyı da ekleyerek servis edelim.

 

Afiyet olsun!

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.