Karnabahar Mücver

 

           Malzemeler
           Karabiber - 1 tutam
           Kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı
           Tuz - 1 tutam
           Yumurta - 2 adet
           Maydanoz - 1 demet
           Yeşil soğan - 1 adet
           Un - 5 yemek kaşığı
           Karnabahar - 1 adet
           Beyaz peynir - 1 çay bardağı
 
 
 
 
 
ADIM 1
Karnabaharlarımızı iyice yıkayıp ayıklayıp tencereye alalım.
 
ADIM 2
Üzerine su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
 
ADIM 3
Haşlanan karnabaharı süzelim ve soğuması için süzgeçte bırakalım.

ADIM 4
Soğuyup tamamen süzülen karnabaharımızı derin bir kaba koyalım.

ADIM 5
Üzerine un, kabartma tozu, kıyılmış maydanoz, kıyılmış taze soğan, peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyerek ezelim. 

ADIM 6
Tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.

ADIM 7
 Hamur haline gelen karışımdan 1 kaşık alalım.

ADIM 8
Başka bir kaşıkla düzeltelim ve dikkatlice yağa bırakalım.

ADIM 9
Kaşığın tersiyle hamuru bastırarak yayalım.

ADIM 10
Her iki yüzünü kızarttığımız mücverleri havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.

ADIM 11
Yoğurt ve yeşilliklerle servis edelim.
 
Afiyet olsun !
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.